1

Téma: Naboso

Běhám přes rok, ale před týdnem jsem zkusila novinku - bez bot. Někdy uprostřed svého hodinového běhání, když se dostanu k pěkné travnaté rovince, zuju boty. Víc než nějakých 300, možná 400 metrů teď v té zimě nedám, pak se zase obuju, ale je to skvělý zážitek. Nohy samy našlapují na vnější stranu špičky, zkrátí se krok, prsty se rozevřou od sebe... Pravda je, že to vůbec nejde na asfaltu ani na žádných kamíncích a že druhý den hrome bolí lýtka, ale je to úplně nový zážitek. No, a taky pravda, člověk je trochu za blázna... Schválně, kdo si troufne, ozvěte se, jaký máte z toho pocit.

2

Re: Naboso

Ahoj Míšo slyšel jsem že běhání na boso je pecka. Ale teď v zimě asi nic moc trochu zebou nožičky ne? Je fakt že u nás takhle trénuje spoustu atletů. Nevím jestli znáš toto ale já už o nich uvažuju. :-) http://www.prstove-boty.cz/fivefingers- … port-c-529

3

Ahoj, nohy zebou, zvlášť po ránu v jinovatce... Jak je člověk už rozehřátý, hned jak si zase nazuje ponožky a boty, nohy zábst přestanou, naopak jsou potom kupodivu zahřáté ještě několik hodin. Díky za ten odkaz! Už jsem o těch pětiprstých botkách slyšela, na obrázcích jsou fakt krásné, vypadají obojživelně.

4

Cau Miso,
pridavam se k tvemu nadseni a sam za sebe rikam ANO ANO ANO!
Sice s behem naboso jeste kdovijakou zkusenost nemam, ale bosky chodim celkem bezne (zvyk z Noveho Zelandu, kde jsem chodil bosky denne). Chodi tak dost Kiwiku, normalka potkavas bose lidi ve meste (kdyz jsem tam priletel a byl poprve nakoupit zasoby v supermarketu, cumel jsem jak pako yikes kdyz jsem mezi regaly potkaval bose nakupujici..a chodi tak bez problemu vsude!..treba i do banky..
Navic pod intenzivnim dojmem z perfekt knizky "Born to run" chci boty na beh prestat pouzivat uplne..
Pokud jsi s behanim naboso jeste neprastila /doufam, ze ne/, dej vedet, jake nove pocity jsi objevila ... a taky co odolnost nohou vuci svalovym/slachovym zranenim.
Carpe diem, Rod