1

Téma: V čem běhat?

V čem běhat řeší nebo řešil každý běžec. Podle mého je v podstatě úplně jedno v čem se trénuje, pokud je oblečení pohodlné a nebrání nám v přirozeném pohybu. Já třeba běhám klasicky v šortkách a triku, případně si beru bundu. Je ale fakt že se mi osvědčilo hlavně značkové oblečení, člověk si v něm připadá jakoby "hodnotnější a sebevědomější" a navíc značkový textil je bezesporu pohodlnější. Nešetřím příliš na šortkách a obuvi, tričko by teoreticky mohlo být i za 20 kč od vietnamce, ale bundu už opět kvalitnější protože u ní na střihu záleží opravdu mnoho nebo se z běhání stane "ošívací" noční můra smile aspon takové mám tedy zkušenosti s textilem já

2

Re: V čem běhat?

Ahoj,
Ráda bych se poradila v čem běháte v tomto a chladnějším počasí. Začala jsem běhat letos na jaře, ted už ale začíná být pomalu zima. Nechci utrácet zbytečně za značku, ale něco nakoupit musím a nevim co - aby to bylo pohodlné, nebylo v tom chladno a zbytečně se v tom po pár minutách běhu nazapařila.
Moc díky za radu, vím, že bych to přes zimu bez běhu nevydržela wink
Alena

3

Ahoj Ali, četla jsem na internetu, že je dobrý se oblíkat tak, jako by venku bylo tak o 15´C méně. Takže v tomhle počasí, už rozhodně vytáhni čepici, z hlavy uniká nejvíce tepla, vem teplákovku a asi i šustku a šálu kolem krku. Přeci jen budeš náchylnější k tomu prochladnout. Takhle bych to viděla, kdybych vypadla běhat ven. Mám doma běžící pás, takže přes zimu vyrazim jen málokdy, ale určitě se oblíknout tak aby ti pokožka dýchala a zároveň neprochladla..

4

Taky teď řeším co na sebe, protože jsem začal možná v dost nevhodnou dobu, ale určitě se nechci nechat odradit chladným počasím. Zatím to řeším velmi velmi lehkou šusťákovkou a pod ní jen tričko, ale určitě se brzy budu muset přiobléci. Na nohy mám volné šusťáky s podšívkou, ale nejdůležitější je určitě mít nejlépe triko s nějakých funkčních materiálů které odvede pot od těla protože neni nic horšího než tričko nasáklé potem které pak studí a člověk si koleduje o prostydnutí. Osobně mám v oblibě funkční věci od firmy Devold, ale pravdou je že cena je dosti vysoko, ale kdo vyzkoušel už nebude chtít nic jiného smile A nahoru pak určitě nějakou bundu která je dostatečně prodyšná jinak je člověk za chvíli mokrej a zase prostydne. Takové zkušenosti mám alespoň s chozením po kopcích i horách.

5

Zravím všechny a žádám taky všechny o radu,mam objemnější stehna a mam problem s leginama a i teplákama že jse mi prošoupou mezi nohama zhruba po třech mněsicích,mate typ na kvalitni oblečení?Nebo mám smulu?Děkuji.

6

neviem o akých teplotách hovoríte ak spomínate beh v zime. Pod Tatrami je teraz kosa cez deň teplota nevystúpi ned -5st., navečer alebo ráno okolo -10st. V takých mrazoch na oblečení nešetrím, radšej viac ako menej. Roky som behal v obyčajnej bavlne a prežil som to, nesmiete však nikde stáť a vychladnúť, doklusať až do tepla. Teraz mám všetko "funkčné", je to o poznanie lepšie ale tiež niekedy neštačia odporúčané 3 vrstvy a dobehnúť až domov platí nadalej. Dole stačia termospodky a na ne zimné bežecké elasťaky ale na hrudník  pri teplotách pod -5st. odporúčam aj 4 vrstvy /zdvojím tričká alebo mikiny/, samozrejme rukavice a čapica. A nezabudnite si chrániť dýchacie cesty- používať šál alebo kuklu nielan cez ústa ale aj cez nos. Beží sa síce ťažšie ale v takom počasí sa nebeží na výkon, ale pre radosť z behu v zimnej prírode.  Ja osobne v zimnom období neznášam iba vietor- ak je vonku mráz a ešte aj fučí že sa neviete pohnúť z miesta, nepomôže žiadné termoprádlo ani vetrovka.