1

Téma: Měřič tepové frekvence

Ahoj, zajimalo by me, jaky mate nazor na merice tepove frekvence. Chystam se koupit takove ty hodinky, tak nevim, jestli jsou vhodnejsi ty s hrudnim pasem nebo bez nej, take dnes prodavaji i meric jen na prst. Mate nejake zkusenosti? a co znacka Evolve? Patri totiz mezi ty levnejsi... smile Diky:)

2

Re: Měřič tepové frekvence

Tak někomu se třeba hůře zvyká na hrudní pás. To na prst by nemuselo být špatný smile Jinak tu značku neznám.

3

Ahoj, sporttester je určitě dobrá věc, dá ti poměrně objektivní obrázek o tvém aktuálním tréninku (zjistí ti na jaké TF normálně běháváš - vědět tohle je někdy k nezaplacení). No jo, ale teď záleží jaký si vybereš. Existují samozřejmě superlevné (do 800Kč), ale ty jsou podle mě k ničemu. Ať už meření s nimi nejsou ani trochu přesné nebo se rychle pokazí nebo mají málo funkcí.
Proto bych ti doporučil koupit raději trochu dražší, investice to nebude špatná...
Co se týče hrudního pásu, dá se na něj v pohodě zvyknout, pokud je dobře vyřešen (což u dobrých značek bývá). Po čase ti ani nebude vadit... I dražší sporttestery mají většinou hrudní pás - měření je údajně přesnější než ze zápěstí nebo z prstu (to je pro mě novinka).
Doporučil bych ti značky jako Polar, Sigma nebo Garmin. Mají celkem dlouhou tradici a jejich produkty jsou kvalitní a také v cenové relaci, ze které si určitě vybereš. Pokud koupíš za 1500-2000Kč  a vybereš si nějaký model z výše uvaděných značek - neměl by to být problém. Jinak se zkus poptat v nějaké prodejně a zjisti si, jestli má všechny funkce, které potřebuješ (stopky s mezičasy, průměrná TF, max TF, min TF, celkové vyhodnocení po tréninku, atd...)
Jinak existují i sporttestery s měřičem vzdáleností (hodí se, když běháš v lese nebo po cestě a často trasy střídáš... abys měl vždy přehled o tom, kolik jsi uběhl) - jsou ale dražší... Nebo také sporttestery s GPS navigací (také dobrá věc, ale bohužel stále ještě s poměrně vysokou cenou, ty kvalitní od 10000Kč

4

Na ten hrudní pás jsem si nikdy nezvykl, při běhu se pak musím ošívat až se mi přetěžují ramena a začnou bolet, pokud máš na sporttester který nevyžaduje pás kolem hrudníku , jednoznačně doporučuji. Sporttester sám o sobě je velice pěkné zpestření

5

Já mám sporttester a musím ho chválit.JE to skvela vecicka.Mám pás kolem hrudníku a vubec mi to nevadi.Z klubu znám spoutu atletu,kterím to nevadi..

6

A pokud to chci věnovat příteli jako dárek, protože on je běháním posedlí, hrudní pás bych mu raději kupovat neměla co?