Téma: Boty pro začátečníka
Zdravím běžce,
chápu že tohle téma se to probíralo asi už hodněkrát, ale prošla jsem nespočet fór a stránek pro běžce i jsem to konzultovala s lidmi co běhají. Každopádně začala jsem běhat před měsícem. 3x - 4x do týdne. Běhám v botech Nike Revolution 2, ale má to dva háčky. 1) mám velikost boty běžně 39 - 40, délka chodidla 26 cm ( boty na běhání jsou 40,5) - jenže prsty mi tam trochu naráží a to je po delším běhu nepříjemné a za 2) mě po běhání bolí nárty a holeně (při běhu je to dobré, ale potom se to nedá vydržet) - což asi nemusí být jen botami.
Každopádně jsem se rozhodla, že investuju do pořádných bot a po radách a přečtěných recenzích se přikláním ke značce Mizuno. Problém, je že nemám blízko žádný lepší obchod kde by se člověku opravdu věnovali (návštěvy Sportisima a Intersportu za účelem nákup běžeckých bot - dopadly katastrofou - nezájem personálu a neochota mě naprosto odradila).
Všude slyším a čtu že boty na běh mají být větší než boty co normálně nosím. Jenže nevím jestli si tedy mám koupit 41 (26,5 cm) nebo raději 42 (27 cm).
Může mi někdo poradit?
Mockrát díky!