Téma: před začátkem
Zdravím, jelikož ve svých 18 letech mám volných dnínapadlo mě, že bych si rád vyzkoušel něco nového a nakonec jsem se rozhodl pro vyzkoušení závodu v nějakém vytrvalostním běhu, jelikož sem velmi soutěživý a běhat jenom pro zdraví, či kondici bez měření výkonů s ostatními, nebo soupeření by byla nuda, navíc vyzkoušet běžecký závod ve vytrvalostním běhu jsem chtěl vždy. Zatím jsem však nezačal běhat, avšak rád bych.
Jelikož však se však nechci zostudit nedokončením závodu, plánuji jej někdy v srpnu 2013, avšak pouze pokud se alespoň trochu vytrénuji. Problém je, že zrovna začíná zima a je zrovna jeden z nejnevhodnějších měsíců (ten nejhorší je asi leden) pro začátek. Otálet s tím do března se mi však nechce, znám se moc dobře, že bych to odkládal, a i kdybych opravdu začal, jakmile zmizí mráz, tak bych třeba mohl litovat, že jsem mohl mít již měsíce tréninku za sebou. Avšak zase začínat teď by nemuselo být nejlepší, jelikož můžou přijít silné mrazy a chladno je už teď, což by mi znemožnilo trénink a já bych musel ustat, než by pominul a po třeba dvou týdnech bych musel začít úplně znovu, od nuly. A také když se kvůli mizerné kondici nachladím, tak bych také musel na pár týdnů ustat.
Také je menší problém v tom, že než se dostanu do návyku, budu muset běhání tajit, pokud bych totiž o tom informoval okolí a pak s tím najednou praštil, nebylo by nejlepší, když by o tom okolí vědělo. Kvůli tajení budu muset běhat ráno, dokud bude tma. Až už tma ráno nebude, to bych už měl mít návyk.
Jak a kdy bych měl začít?